Apple prodává nové LG UltraFine 5K monitory. iPad Pro však toto rozlišení nedokáže použít

Apple v průběhu týdne opět začal prodávat LG UltraFine 5K monitory. Nová verze disponuje USB-C, takže lze připojit například iPad Pro. Ten však nedokáže 5K rozlišení použít.

Nová verze 27“ monitorů LG UltraFine 5K je v podstatě totožná s tou předchozí. Design nedoznal žádných viditelných změn. Stále jde o na první pohled plastový monitor s velkými rámečky. Na druhou stranu nabízí výborné 5K rozlišení a také Thunderbolt 3.

Monitor slouží i jako dokovací stanice. Nabízí celkem tři USB-C (USB 3.1 gen 1, 5 Gbps) porty a dokáže nabíjet připojený počítač až 94 W, takže zvládá pokrýt spotřebu i 15“ MacBooků Pro.

iPad Pro pouze 4K

Hlavním tahákem omlazeného modelu by mělo být USB-C, pomocí kterého připojíte také iPady Pro. Zde se ale skrývá háček. Datový tok neumožňuje vyšší rozlišení než 4K a iPad Pro nezvládne využít celou plochu obrazovky.

Ačkoli se tedy v propagačních materiálech nabízí jako vhodné příslušenství pro jablečné tablety, nedává takovéto propojení příliš smysl. Nejlépe jej tak využijí MacBooky Pro 2016 a novější, MacBook Air 2018 a novější, iMacy a iMacy Pro 2017 a novější anebo Mac mini 2018.

LG UltraFine 5K monitor je prodáván na Apple Online Store za 36 999 Kč.