TSMC připravuje nový výrobní proces procesorů. Technologie bude dostupná pro iPhony v roce 2020

Přední výrobce procesorů TSMC zahajuje přípravu na nový výrobní proces mobilních procesorů. Tento technologický pokrok se dotkne také iPhonů, a to už v příštím roce.

Taiwanský výrobce zahajuje přechod na 5 nm výrobní proces a jelikož je hlavním dodavatelem Applu, můžeme se na nové procesory těšit také v iPhonech. Nová technologie bude v ostrém provozu v roce 2020. S jistotou se dá říci, že procesory Apple A14 budou patřit mezi mobilní čipy s 5 nm výrobním procesem.

Současné modely iPhone XS / XS Max a XR využívají procesor A12 Bionic vyrobený 7 nm procesem. Ten přinesl oproti svému předchůdci značný nárůst výkonu, ale i úspory energie.

Procesor Apple A14 bude první vyráběný 5 nm procesem

Slibná generace přijde v roce 2020

Nové modely iPhonů 11 budou mít procesory Apple A13, které stále ještě budou spoléhat na 7 nm výrobní proces. Patrně se tedy nedočkáme skokového nárůstu výkonu. Ten by mohl naopak přijít příští rok. Na podzim se spíše očekává vylepšený výkon při vícejádrech a při grafických úlohách.

Spekuluje se, že společně s novým výrobním procesem se dostane do jablečných smartphone rovněž 5G modem. Nová generace iPhonů by tedy mohla přinést více změn, než ta očekáváná letos na podzim.

Zdroj: CultofMac