Příchod 16“ MacBooku Pro očekávají také dodavatelé komponent. Po jeho boku by mohl v říjnu přijít i nový MacBook Air

Informace ohledně připravovaného 16“ MacBooku Pro začínají sílit. Z různých zdrojů se dozvídáme, že Apple patrně už delší dobu pracuje na nové generaci svých přenosných počítačů a šestnáctipalcový model by měl být průkopníkem.

Ostatně tomu tak bylo i v minulosti. Tehdy razil cestu novým modelům 15“ Retina MacBook Pro, jehož záhy následovaly i 13“ verze a do roku 2015 se celá modelová řada ustálila. Následně pak přišla nová generace s novým šasi a designem, kterou s aktualizovaným hardware (a zejména klávesnicemi) používáme doteď. Zvěsti o 16“ MacBooku Pro tedy nemusí být úplně liché.

Nový MacBook Pro by měl být osazen LCD displejem od LG s rozlišením 3 072 x 1 920 pixelů dle informací IHS Markit. Výrobu zahájí dodavatelé Foxconn a Quanta, tedy ti největší partneři Applu.

16" MacBook Pro

Nový MacBook Pro 16“ v říjnu

Očekává se rovněž nový MacBook Air 13“ a očividně i MacBook Pro 13“. Je však velkou neznámou, zdali budou mít rovněž nový design 16“ modelu, anebo půjde o již dříve avizovanou změnu mechanismu klávesnice. To konstantně už několik měsíců tvrdí známý analytik Ming-Chi Kuo.

Proti informacím analytiků však hovoří fakt, že celá řada byla nedávno aktualizována novými procesory, klávesnicemi a displejem v případě MacBooku Air. Nejpravděpodobnější se tak skutečně jeví 16“ model, který pokud má vyjít v říjnu, musí být ve výrobě již v následujících týdnech.

Nové komponenty uniklé z továren obvykle prozradí mnoho, ale ne vždy musí výsledek vypadat dle očekávání. A často se také neprotne předvídaný termín uvedení produktu s tím skutečným.

Zdroj: MacRumors