Jobs kritizoval Cooka, jelikož se dostatečně nesoustředil na produkty

Autor biografie Steva Jobse poodhalil informace, které se nedostaly do knihy. Walter Isaacson se totiž v rozhovoru pro CNBC rozpovídal o pohledu Steva na Tima Cooka.

Nejzajímavější část rozhovoru se točila právě okolo směru Applu a produktů. Isaacson dodává, že Jobs soustavně kritizoval Cooka kvůli jeho nezájmu o vývoj produktů. Přitom byl jinak Tim Cook chválen, že zvládne v podstatě všechno.

Walter Isaacson tvrdí, že některé věci v knize nechtěl popisovat dle skutečnosti. Biografii totiž sepisoval už v době, kdy měl Jobs rakovinu a trpěl bolestmi. Často se tedy vyjadřoval na adresu různých lidí ne zrovna nejslušnějším tónem. Isaacson se domníval, že jde o výlevy afektu, a proto se některé výroky do biografie nedostaly vůbec a jiné pouze osekaně.

Cook jednou z příčin odchodu Ivea

Podobné informace však podává The Wall Street Journal, který zmiňuje Cooka v souvislosti s odchodem Jony Ivea z Applu. Jony byl časem otrávený nad nezájmem CEO o proces vývoje produktů. A tak toto chování Cooka dost možná přispělo k jeho odchodu z firmy.

Isaacson tvrdí, že Apple od roku 2014 více méně ztratil pozici nejinovativnější firmy. Místo něj tu je Amazon a Google, kteří nyní udávají směr. Tehdy kritizoval zejména Siri, která už v té době začínala zaostávat za konkurencí.

Walter Isaacson má trochu zvláštní pověst. Ačkoli byla biografie oceněna kritikou a byl podle ní natočen i úspěšný film, mnozí mu vyčítají, jak pokaždé přijde s něčím, co se údajně do knihy nevešlo.

Celý rozhovor v angličtině:

[HTML1]

MacRumors