iPhone 6 se vznítil přímo v pokojíčku jedenáctileté dívky

Celkem kuriózní případ se stal v Kalifornii, kde se jedenáctileté dívce vznítil iPhone 6 přímo pod rukama.

Kayla Ramos držela iPhone v ruce, když spatřila malé jiskry. Zleknutím telefon odhodila na deku. Telefon se mezitím celý vznítil a do deky vypálil několik děr. Dívce se naštěstí nic nestalo a k dalšímu poškození majetku také nedošlo.

Malá Kayla tvrdí, že svůj iPhone používala naprosto běžným způsobem. Sledovala videa na YouTube anebo jej občas půjčila sourozencům na hraní her.

Vznícený iPhone 6

Kaylina matka kontaktovala ohledně celé události Apple. Zástupci jí požádali o odevzdání zařízení do nejbližšího servisního střediska k analýze. Mezitím dostane rodina nový iPhone. Apple však více oficiálně nekomentoval.

Příčina neznámá

Obvyklou příčinou podobných případů bývá používání neautorizovaného zařízení. Tedy nejčastěji necertifikovaných kabelů, nabíječek anebo příslušenství dalších výrobců, kteří neprošli certifikací MFi (Made for iPhone). Rodina Ramosů však tvrdí, že nepoužívali žádné příslušenství vyjma originální nabíječky.

[HTML1]

Není to poprvé, co se nějaké iPhone vznítil. Už párkrát se například stalo, že se někomu smartphone vznítil pod polštářem, patrně z důvodu přehřátí. Na Twitteru se před dvěma lety objevil případ, kdy shořel iPhone 7 Plus. V prosinci pak jednomu muži z Ohia vybuchl iPhone XS Max přímo v kapse.

Rozhodně však nejde o běžný jev, jako se tehdy týkal Galaxy Note 7. Tyto modely trpěly výrobní vadou baterií, kvůli které se často vznítily. Ve své době pak majitele těchto zařízení kvůli častým případům vznícení nepouštěli například ani do letadla.

Zdroj: 9to5Mac