Šéf designu Jony Ive po více než dvaceti letech opouští Apple

Apple včera oznámil, že společnost opouští dlouholetý šéf designu Jony Ive. Odchází, aby založil vlastní firmu, ve které se bude dále rozvíjet. Spolupráce s Cupertinem ale neskončí.

CEO Tim Cook ve svém oficiálním prohlášení poděkoval za dosavadní spolupráci a těší se na její pokračování. V několika větách také shrnul přínos Jony Ivea pro Apple, který pomohl firmě na nohy v roce 1998 novým iMacem. Poté už vdechl tvář a duši všem dalším produktům společnosti.

Ive prohlásil, že v Applu zanechává silný designový tým, který bude dál pracovat na skvělých projektech. S tím souvisí také přímá změna ve struktuře společnosti. Celý tým bude nyní přímo odpovídat vedoucímu operativy Jeffu Williamsovi.

Jony Ive a Tim Cook

Hlavním klientem LoveFrom bude Apple

Ten už dohlížel například na vývoj a výrobu Apple Watch, takže není v daném oboru úplný nováček. Nyní bude s designovým týmem trávit ještě více času.

Datum odchodu Jony Ivea zatím není známé. Jeho firma zvaná LoveFrom začne přijímat zakázky od roku 2020 a prvním významným klientem bude právě Cupertino. Spolupráce mezi Iveem a Applem tedy nekončí, jen nabírá jiné formy.

Uvidíme, jestli se dočkáme změny designové filozofie Applu anebo díky pokračující filozofii bude na nových produktech stále znát rukopis Sira Jonathana Ivea.

Zdroj: MacRumors