Toyota oznámila podporu CarPlay pro nový Prius Prime a také starší modely

Toyota pomalu pokračuje v rozšíření nabídky CarPlay u svých vozidel. Tentokrát by se měl dočkat nejen nový Prius Prime, ale také vybrané starší modely.

Nový 2020 Prius Prime je hybridní vůz s podporou nových technologií. Toyota se už přímo v propagačních materiálech chlubí podporou standardního rozhraní. V nabídce je Apple CarPlay, SiriusXM a rovněž i Amazon Alexa.

K novému interiéru tak dostanete v rámci standardní výbavy i CarPlay, což jistě ocení mnoho majitelů iPhonů. Toyota rovněž dodává, že tyto nové modely Prius Prime získají CarPlay bez jakýchkoli dodatečných poplatků.

Toyota však upřednostňuje verzi CarPlay, kde se zařízení připojuje kabelem a nikoli bezdrátově. O podpoře bezdrátové varianty se nehovořilo, takže pravděpodobně nebude.

Starší modely za servisní poplatek

Automobilka hodlá dodat CarPlay i pro „starší“ vybrané modely svých aut z roku 2018. Vyvolenými řadami by měly být Camry a Sienna. Zde jsou jako další volba zábavního systému ve vozidle a je možné si je doobjednat u dealera.

Toyota uvedla, že u starších aut bude instalace CarPlay za „malý“ servisní poplatek. Jeho výše však není v oficiálním vyjádření dohledatelná.

Finanční výsledky Applu opět překonaly očekávání a společnost opět nabyla hodnoty bilionu dolarů

Zdroj: 9to5Mac