Některé Apple Watch Series 3 mohou být při opravě vyměněny za stejný model Series 4

Servisním technikům v Apple Storech a autorizovaných servisech patrně dochází náhradní díly. Může se tak stát, že vám staré poškozené hodinky vymění rovnou za nový model.

Server 9to5Mac získal interní pokyny zaměstnancům. Zde je zmíněno, že při nedostatku náhradních dílů na opravu hodinek je možné je rovnou vyměnit za novější model. Pokyny jsou určeny pro celou firmu Apple včetně autorizovaných servisních středisek.

Nám však může kazit z vidiny upgradu jedna konkrétní věc. Takto vyměnitelné hodinky jsou Apple Watch Series 3 Stainless Steel (Nerezová ocel) ve verzích GPS + Cellular, kterou ale u nás nezakoupíte. Pouze tyto hodinky mohou být vyměněny za stejný model v generaci Series 4. Ostatní nikoli.

Někteří majitelé Apple Watch Series 3 dostanou rovnou Series 4

Výroba Series 3 Nerezová ocel ukončena a nejsou díly

Apple nijak nespecifikuje, zdali takto budou měněny všechny hodinky, neboť každý Apple Store a servis má své zásoby. Někde mohou náhradní díly dojít dříve, někde naopak výrazně později. Navíc je možné, že dodávky náhradních dílů budou posléze opět obnoveny.

Na druhou stranu Apple přestal Watch Series 3 Stainless Steel zcela prodávat, a proto pravděpodobně dochází zásoby dílů a obnovení dodávek tím pádem ani nenastane. Výměna za Series 4 je tak dobrou zprávou alespoň pro některé zákazníky.

Apple zaujal třetí místo v žebříčku Fortune 500

Zdroj: 9to5Mac