5K LG UltraFine monitor už není dostupný v některých Apple Store

Apple již přes tři roky oficiálně nenabízí svůj vlastní profesionální monitor. Nyní však přestává být dostupná v některých zemích i jeho náhrada v podobě 5K LG UltraFine.

Když Apple roku 2016 uvedl nové MacBooky Pro s Thunderbolt 3 portem, neopomenul přidat také dvojici profesionálních monitorů. Ty však nebyly z dílen Cupertina, nýbrž šlo o spolupráci s firmou LG. Ta vyvinula „na míru“ požadavků Applu dva monitory: jeden s rozlišením 4K a druhý s rozlišením 5K.

Minulý rok se ale začalo proslýchat, že Apple intenzivně pracuje na svém vlastním profesionálním monitoru. Dle informací půjde o 31,6“ 6K displej s mini-LED zobrazovací technologií. Zatímco úhlopříčka a zobrazovací technologie jsou spíše odhad analytiků, práci na monitoru potvrdil samotný Phil Schiller při oznámení prací na novém modulárním Macu Pro. Ten by měl dorazit někdy letos a očekává se, že monitor přijde s ním.

5K LG UltraFine monitor

Apple monitor možná už na WWDC 2019

Nemůžeme pominout fakt, že při uvedení trpěly oba LG displeje rušením, zejména v blízkosti Wi-Fi routerů. Tato kauza trvala pár měsíců v počátku roku 2017. Od té doby však byly oba monitory prodávány bez výraznějšího přerušení.

Minulý měsíc Apple zcela odebral 4K LG UltraFine z nabídky. Nyní to vypadá, že ve vybraných zemích doprodává i 5K model a pomalu se připravuje na svůj vlastní monitor. V České republice je 5K LG UltraFine zatím dostupný.

Za měsíc se bude konat vývojářská konference WWDC 2019, kde by mohlo Cupertino mimo tradičních softwarových novinek sdělit také podrobnosti k novému modulárnímu Macu Pro a také svému monitoru.

SuperApple Magazín 3/2019: Apple svět podle Petra Máry, nové iPady i EKG na Apple Watch 4

Zdroj: MacRumors