Z týmu Jony Ivea odchází tři klíčoví designéři zodpovědní za industriální design

V Applu probíhají změny. Z hlavního týmu designu, který měl na starosti přímo Jony Ive, odchází tři klíčoví členové.

Zprávu přinesl The Wall Street Journal, který dále popisuje i podrobnosti. Hlavní designový tým má něco okolo dvaceti lidí a vede jej přímo Jony Ive. Letos se k odchodu chystají tři veteráni, kteří byli zodpovědní zejména za proslulý industriální design.

Rico Zorkendorfer a Daniele De luliis byli v Applu dohromady 35 let. Julian Hönig byl členem sám o sobě dobrou dekádu, ale společně s nimi odchází v příštích měsících.

Pan Zorkendorfer sdělil, že si chce oddechnout od profesního života a více se věnovat své rodině. Cítí se poctěn, že mohl pracovat v designovém týmu Applu. Pánové De luiis a Höning zatím svůj odchod nekomentovali.

Tým industriálního designu byl často strůjcem úspěchu Applu. Pod vedením Jony Ivea držel při sobě jako rodina a v průběhu uplynulých let jej opustilo pouze pár členů. Za Steva Jobse měl tým navíc výsadní postavení, pravomoc a finance.

Tým industriálního designu opouští klíčoví členové

Jobsovi oblíbenci

Jobs téměř denně navštěvoval svůj oblíbený tým. S nadšením kontroloval, co se jeho členům rodí pod rukama. Členové byli rovněž obdarováni podílem akcií, který z nich v průběhu let udělal milionáře.

V posledních třech letech však původní členové pomalu odchází. Danny Coster přešel v roce 2016 do firmy GoPro a v roce 2017 odešel Christopher Stringer, který založil vlastní startup věnující se audio produktům. Odchody se překrývaly s obdobím v letech 2015 – 2017, kdy Jony Ive tým přímo neřídil. K týmu se vrátil až s přestěhováním do Apple Parku.

Zorkendorfer naznačil, že generační obměna členů týmu není nic špatného. Naopak, příchod nové krve jej pomůže a nastavit nový směr.

Celý článek v angličtině najdete na The Wall Street Journal.

V iOS 13 se možná dočkáme podpory myši v sekci Zpřístupnění

Zdroj: 9to5Mac