Nové iPhony s třemi kamerkami a obousměrným bezdrátovým nabíjením

Již delší dobu se spekuluje, že nové iPhony by mohly také přidat na počtu kamer. A nyní se tato zpráva objevila už i u spolehlivějších zdrojů.

Zprávu přinesl japonský technologický server Mac Otakara, který má velmi dobré úspěchy s předpověďmi anebo úniky. V minulosti například potvrdil, že Apple chystá tři modely iPhonů a nikoli pouze dva.

Tentokrát server přišel s informací, že alespoň dva nové iPhony budou mít tři kamerky zadního fotoaparátu. Apple by se tak přidal k závodu o počet kamer, který probíhá v současné době u konkurence. Například Samsung i Huawei už se na tuto cestu dávno vydali. Navíc Huawei s více-kamerkovými fotoaparáty slaví dlouhodobé úspěchy a okupuje pozici krále fotomobilů.

Nové iPhony budou mít tři kamerky fotoaparátu

Tři kamerky, USB-C nabíječka a oboustranné bezdrátové nabíjení

Nové modely by měly mírně ztloustnout (o 0,4 mm), což není nutně špatné. Zmenší se tím totiž výstupek na čočky fotoaparátů a to až o 0,25 mm.
Apple rovněž konečně plánuje přidat USB-C nabíječky do balení iPhonů 2019. Na telefonech však zůstane Lightning konektor. Alespoň nabíječka by měla být 18 W místo dnes standardně dodávané a nevyhovující 5 W. Pozitivní zprávou pak jistě je podpora obousměrného bezdrátového nabíjení, jako už mají ostatní vlajkové lodě.

Jako vždy je potřeba brát veškeré zvěsti s rezervou a to i u relativně spolehlivých zdrojů. Oklamány mohou totiž kolikrát být ony samotné. Na druhou stranu Apple bude muset chtě nechtě naskočit do vlaku více-kamerkových fotoaparátů, jinak se v této kategorii na vrchol nevrátí.

Nový iPad Air 2019 je v podstatě přejmenovaný iPad Pro

Zdroj: MacRumors