Apple oživí iPhone 8 už příští rok v březnu jako levný vstupní smartphone

Apple připravuje omlazený iPhone s 4,7“ obrazovkou, který bude vycházet z designu současného iPhone 8. Tento smartphone tak má plnit roli vstupenky do Apple světa.

Zprávu o oživení produkce osmičkového iPhone přinesl čínský server Economic Daily News. Odvolává se na zdroje dodavatelských firem a Taiwanských společností.

Oživený iPhone 8 si zachová stejný design včetně 4,7“ LCD displeje, avšak do vínku dostane novější procesory Apple A13, které budou mít letošní iPhony. Kapacita úložiště by měla narůst na 128 GB. Ostatní parametry se příliš lišit nebudou.

Očekává se, že v roce 2020 bude vyrobeno kolem 20 milionů těchto smartphonů v továrnách Pegatron. Apple nasadí „agresivní cenu“ okolo 649 USD (okolo 15 tisíc Kč), aby mohl konkurovat v rozrůstajícím se středím segmentu, kde momentálně kralují značky jako One Plus.
iPhone 8

Nový iPhone 8 primárně pro rozvojové trhy

V současné době se Cupertino snaží propagovat zejména iPhone XS / XS Max a iPhone XR, ale v nabídce stále zůstává iPhone 8 / 8 Plus z roku 2017 a ještě starší iPhone 7. Apple cíleně nevyrábí levnější smartphony. Vždy pouze zlevní starší modely a ponechá je v nabídce.

Nová strategie s oživeným iPhone 8 by měla pomoci zejména na rozvojových trzích jako jsou Čína a Indie, kde Apple dlouhodobě ztrácí oproti konkurenci. Pravděpodobně by se však nový model měl dostat i do dalších zemí.

Zdroj: MacRumors