Omlazený základní iPad nakonec přijde hned ve dvou velikostech úhlopříček

Omlazený iPad sedmé generace by nakonec měl přijít ne v jedné, ale hned ve dvou velikostech úhlopříček.

Informace pochází z twitterového účtu CoinX, který nemá paradoxně mnoho společného s kryptoměnami. Jeho zprávy se však vyplatí sledovat. V minulosti jako první přesně oznámil názvy tří nových iPhonů, tedy iPhone XR, iPhone XS a iPhone XS Max. Mezi další přesné zprávy patří například tloušťka iPadu Pro, kterou odhadl přesně na 5,9 mm anebo tweety o stále stejných nabíječkách v balení. Autor účtu je neznámý a zpráv není mnoho, úspěchy však má.

Podle posledního tweetu bychom se tedy měli dočkat obou úhlopříček u omlazeného iPadu sedmí generace. Přijde jak standardní velikost 9,7“, tak nová velikost 10,2“. Ta by se na trh ale měla dostat později.

Nepřehledné portfolio tabletů

Pokud tomu tak opravdu bude, vytváří v Cupertinu zřejmě škálu různě velkých a cenově odstupňovaných iPadů po dvojicích. Velmi zajímavé pak bude i sledovat cenovou politiku. Základní varianta současného 9,7“ startuje na 8 990 Kč. Poté zde máme skok a první 11“ Pro model koupíme až od 22 990 Kč, respektive od 28 990 Kč u 12“ varianty.

Apple se tedy základním iPadem s 10,2“ úhlopříčkou může snažit vyplnit toto vakuum a nabídnout tablet ve spektru mezi nenáročným a profi segmentem. Na druhou stranu se v redakci domníváme, že se takto ztratí jednoduchost a přehlednost v celém portfoliu.

Letošní základní iPad si ponechá sluchátkový konektor i Touch ID

Zdroj: MacRumors