Březnová Apple Keynote bude zaměřená na služby a bez hardware

Blížící se březnová Apple Keynote by se tentokrát měla tematicky zaměřit na služby. Je tedy spíše malá šance, že se objeví i hardwarové novinky.Server BuzzFeed News informoval o tom, že březnová Apple Keynote se uskuteční 25. 3. ve Steve Jobs Theater. Tato akce bude zaměřená čistě na služby, a tedy se spíše nedočkáme žádného hardwarového produktu.

Oznámení nových AirPods 2, iPadu mini 5 anebo iPodu touch 7 se nyní zdá být nepravděpodobné.

Na druhou stranu včera informoval řecký magazín iPhonehellas o přesném opaku. Dle jeho informací by měla březnová Keynote být už 22. 3. a ukázat se mají všechny zmíněné produkty včetně dlouho očekávané AirPower. Bohužel, řecký server zatím nemá žádnou historii, co se odhadů týče, a tak je nutné jeho zprávy brát s velkou rezervou.

Dočkáme se AirPower?

Mezitím Apple aktivně vyjednává. Představit by měl službu zaměřenou na zprávy integrovanou do Apple News (nedostupných v ČR), poté také službu nabízející magazíny a v neposlední řadě službu zaměřenou na video obsah (konkurenci Netflixu).

Apple však čelí vydavatelům, kteří nechtějí přistoupit na požadovaný poměr zisků 50:50. Všechny služby by měly být zpoplatněny částkou okolo 10 USD (pravděpodobně i EUR). Pokud jsou vyjednávání takto složitá, spuštění služeb se zřejmě hned v březnu nedočkáme.

Apple má už několik let po sobě speciální tematické akce právě v březnu. V roce 21. 3. 2017 jsme se dočkali Keynote zaměřené na iPady podobně jako 27. 3. 2018. Apple se v uplynulých dvou letech vrátil také ke školství, kde mu mezitím na paty začal šlapat Google se svými Chromebooky.

Čtyři nové modely iPadů a nový iPod touch bez Touch ID odhalila beta iOS 12.2

Zdroj: 9to5Mac