Apple Pay dorazí do ČR za necelých deset dnů

Apple Pay konečně míří do ČR a už za necelých deset dnů budeme moci platit iPhonem anebo Apple Watch. Které banky jej budou podporovat?

Informace o příchodu Apple Pay do ČR na sobě přinesly hned dvě tuzemská média. Prvním z nich bylo iDnes a druhé technologický magazín CzechCrunch. Oba servery tvrdí, že mají zaručené informace a spuštění Apple Pay je doslova na spadnutí.

Dnem D by mělo být úterý 19. února, kdy se služba oficiálně dostane do České republiky. O přelomu února a března se spekulovalo již dříve, ale to i o spuštění ke konci minulého roku. Vždy však šlo o odhady týkající se měsíců nebo celého kvartálu. Nyní máme přímo konkrétní datum.

Apple Pay v ČR

U příchodu Apple Pay do ČR bude stát rovnou pětice bank. Do první vlny se dostanou Česká spořitelna, Komerční banka, Moneta, Air Bank a mBank. Banky pak doplní česká platební služba Twisto, která by tak měla získat konkurenční výhodu na trhu.

Jak už to u Applu bývá, vše se ještě může změnit a zaručenost těchto informací můžeme brát s rezervou. Na druhou stranu jde tentokrát o velmi konkrétní datum i seznam bank, navíc od důvěryhodných zdrojů.

Příchod dalších bank a datum další vlny je zatím neznámý. Spekuluje se o létě nebo podzimu. Uživatelé nepodporovaných bank ale budou mít alespoň možnost situaci překlenout právě skrze platební službu Twisto.

Zdroj: iDnes, CzechCrunch