Apple opět nejhodnotnější firmou, alespoň na okamžik

Applu se opět podařilo dosáhnout pomyslné mety nejhodnotnější firmy. Ne však na dlouho, neboť jej opět vystřídal dlouholetý rival.

Applu se včera opět podařilo dosáhnout pomyslného vrcholu a stát se nejhodnotnější firmou na americkém trhu. Celková hodnota společnosti vyšplhala na necelých 807 miliard USD (806,6 miliard USD přesně, akcie AAPL).

Tato suma převyšovala o 1,2 miliardy dolarů Amazon (AMZN) a o zhruba 200 milionů dolarů svého dlouholetého rivala Microsoft (MSFT). Jenže právě Redmondská firma Apple záhy opět vystřídala a nakonec dosáhla hodnoty 811 miliard dolarů.

Akciím Applu se velmi dobře daří od oznámení posledních čtvrtletních výsledků, a také díky občasným úpravám očekávání ze strany firmy. Před ohlášením výsledků se akcie potácely okolo 145 dolarů za kus, ale posléze začaly posilovat až ke 170 dolarům.

Akcie Applu opět rostou

Minulý týden se objevily odhady, že by Apple opět mohl dosáhnout hodnoty jednoho bilionu dolarů. To vše za předpokladu, že se letos podaří spustit očekávaný balíček multimediálních služeb.

V pondělí analytik společnosti JP Morgan dokonce navrhoval, že Apple by mohl posílit například zakoupením Netflixu (online streamování filmů a seriálů), Sonosu (reproduktory a audiovizuální technika) anebo herní společnosti Activision Blizzard. Po této zprávě stouply akcie Sonosu z 10 na 13 dolarů.

Apple však má silné konkurenty a zejména Microsoftu se velmi daří. Možná tak hodnoty bilionové společnosti dosáhne někdo jiný.

I přes pesimistické odhady Apple oznámil výborné čtvrtletí

Zdroj: 9to5Mac