Bezdrátová nabíječka AirPower se vrací na scénu

Poslední měsíce to vypadlo, že Apple veškeré plány okolo bezdrátové indukční nabíječky AirPower zcela ukončil. Zmínky zmizely z celého webu firmy a jediné, co AirPower připomínalo, byly stručné návody k novým iPhonům.

Bezdrátová indukční nabíječka AirPower schopná najednou nabít iPhone, Apple Watch a AirPods by se měla vrátit na scénu. Dle serveru ChargerLab už začala i produkce. Zdrojem je přímo jeden z výrobců komponent pro Apple.

Luxshare Precision je výrobce AirPods, a také USB-C na Lightning kabelů. Nově dle interních zdrojů by měl pro Apple vyrábět i díly pro AirPower. Tyto díly však kompletuje jiný výrobce. Pegatron, který má výrobní linky i mimo Čínu, by poté měl celou AirPower sestavit.

AirPower

Zprávy se nezávisle shodují s těmi, které ke konci roku přinesl server Bloomberg. Dle něj bude hlavním výrobcem AirPower právě Pegatron.

ChargeLab v druhé zprávě přidává i datum zahájení výroby. Vše by mělo odstartovat už 21. ledna.

Na druhou stranu se zatím nikdo nezmiňuje o indukčním pouzdru pro AirPods, bez něhož sluchátka nebude možné nabíjet na AirPower. Známý analytik Ming-Chi Kuo v říjnu odhadoval, že AirPower společně s novým pouzdrem pro AirPods by mohla vyjít v prvním čtvrtletí 2019.

Uvidíme, zdali se jeho předpověď naplní a do března letošního roku budeme mít AirPower i s novým pouzdrem pro AirPods.

Slíbené AirPower jsme se v roce 2018 nedočkali a ani AirPods 2

Zdroj: 9to5Mac