Apple během soboty vyprodal zásoby iPhone SE

Je to už čtyři měsíce, co Apple přestal oficiálně prodávat nejmenší iPhone SE. Mnohými oblíbené zařízení se však o víkendu znovu na chvíli objevilo v Apple Online Store.

Apple znovu o víkendu nabízel iPhone SE. Nešlo ale o standardní prodej, nýbrž výprodej tzv. „Clearance Products“. Jde o zvláštní akci, kdy Apple doprodává nové a neotevřené produkty z důvodu například doprodeje nebo vyprázdnění skladů.

Nikdo ovšem nečekal, že po více než čtyřech měsících se v takové akci ještě může objevit iPhone SE. Model, který je velmi oblíbený nejen ve Spojených státech, ale také v České republice. Apple jej měl ve svém americkém Apple Online Store v sekci Clearance Products pouze na chvíli. Akce začala v pozdních hodinách v sobotu a už v neděli ráno bylo vyprodáno.

iPhone SE ve výprodeji

Model SE s 32 GB byl nabízen za 249 USD (cca 5 600 Kč) a 128 GB model pak za 299 USD (cca 6 750 Kč). Není divu, že zákazníci posledního zástupce nejmenšího iPhone v mžiku vykoupili. Telefon se přitom dodnes drží, neboť má Apple A9 procesor, Touch ID nebo velmi slušný 12 Mpix fotoaparát. U mnohých navíc boduje kompaktním tělem s 4“ obrazovkou. Navíc vychází z oblíbeného industriálního designu iPhone 5.

Spekulace, že přijde iPhone SE 2 nakonec minulý rok vzaly za své. Své předpovědi v průběhu uplynulého roku upravil i známý a úspěšný analytik Ming-Chi Kuo, který příchod nového menšího modelu kompletně zavrhl. Přitom kupce by si jistě našel.

Strategie Applu však nyní staví na modelech X.

iPhone 2019: tři čočky fotoaparátu, větší baterie nebo 120 Hz displej

Zdroj: MacRumors