AirPods 2 s podporou Hey Siri v betaverzi iOS 12.2

Apple vypustil betaverzi iOS 12.2. Netrvalo dlouho a bystří redaktoři už našli mnoho zajímavého. Mezi jinými i potvrzení AirPods 2 s funkcí Hey Siri.

Při párování s novými AirPods, které však na trhu zatím nejsou, se uživateli zobrazí nový průvodce. Ten je velmi podobný HomePodu a ostatním. Posléze vás pak vyzve k aktivaci funkce „Hey Siri“. Opakovaně vyslovíte frázi Hey Siri svým hlasem, aby se mohly AirPods naučit rozeznávat, vaši intonaci a přízvuk.

Hlavně díky tomu už nebude potřeba vytahovat iPhone s kapsy nebo naklánět ruku s Apple Watch. Nebude nutné ani poklepat na sluchátka, neboť AirPods by měly rozeznat váš hlas. Příkaz se pak provede na spárovaném zařízení a výsledek vrátí do AirPods, pokud nepůjde o vizuální informaci.

Hey Siri s AirPods 2

O podpoře Hey Siri se v souvislosti s AirPods hovoří už dlouho. Apple sám nenápadně ukázal už na minulé Keynote, jak by vše mohlo fungovat. Úvodní video pro iPhone XS a XR totiž ukazovaly osobu procházející se po Apple Parku s AirPods v uších a vyslovující „Hey Siri“.

Různé zdroje přichází s informacemi, že nové „AirPods 2“ by mohly přijít už v polovině roku. Nezávisle na nich by se pak mělo objevit bezdrátové pouzdro, schopné se nabíjet na nabíječkách se standardem Qi.

Jestliže Apple připravuje funkci do iOS 12.2, pak by nové AirPods mohly přijít opravdu ještě letos.

Slíbené AirPower jsme se v roce 2018 nedočkali a ani AirPods 2

Zdroj: 9to5Mac