Aktualizované AirPods zkraje 2019 a s vyšší cenou

Známý a úspěšný analytik Ming-Chi Kuo vydal zprávu pro příští rok. Ta se týká i bezdrátových sluchátek AirPods, které čeká aktualizace. Do vínku dostanou bezdrátové nabíjení pouzdra, vyšší verzi Bluetooth, ale také cenu.

AirPods jsou v současné době nejúspěšnějším a nejprodávanějším příslušenstvím Applu. Navíc prodeje stále rostou a v Cupertinu jsou si toho dobře vědomi. Potenciál na trhu je přitom obrovský, neboť dle posledních odhadů vlastní jablečná bezdrátová sluchátka k iPhonu pouze něco málo přes 5 % všech uživatelů.

Nové AirPods by proto měly být za rohem. Už před nedávnem si je Apple zaregistroval u Eurasijské komise, která eviduje veškeré elektronické zboží vstupující na východní trhy a bez které nezíská žádný produkt povolení k prodeji.

Nové AirPods

Nové AirPods, dražší součástky

Kuo také přidal informace o použitých komponentách. Vylepšená základní deska v pouzdru AirPods umožní indukční bezdrátové nabíjení krabičky, ale je rovněž dražší na výrobu. Spolu s tím se váží i přepracované vnitřní obvody, které museli inženýři v Applu upravit z důvodu většího odpadního tepla při nabíjení. Celkové se tedy cena komponent odhadem navýší až o 60 %.

V neposlední řadě by měly aktualizované AirPods získat poslední verzi Bluetooth a funkce „Hey Siri“. Očekává se, že nakupovat budou nejen noví zákazníci, ale i současní majitelé předchozí generace AirPods. Na začátku roku 2019 se bude na co těšit.

Otázkou zůstává, kdy přesně vylepšené AirPods dorazí a za jakou cenu. Poslední dobou má Apple tendenci každou generaci svých produktů zdražovat. Uvidíme.

AirPods 2 jsou na obzoru

Zdroj: 9to5Mac