Apple chce podpořit prodeje iPhone XR díky 100 dolarovému kreditu

Apple v USA oprášil výměnný program, kdy mohou majitelé starších iPhonů koupit na protiúčet novější modely iPhone XR a XS. Nyní nabízí až 100 dolarů na protiúčet více, než obvykle. Analytici však věří, že je to další krok záchrany prodejů nových smartphonů.

Apple již podobný program nabízel v průběhu roku. Šlo o program iPhonu na protiúčet uvedeného už v dubnu. Nyní se vrací a Cupertino přidává pobídku dalších 100 USD k běžným hodnotám výkupu starších zařízení.

Po čtyřech dnech Black Friday, kdy jste za nákupy mohli získat dárkové karty, se tak Apple vrací s další nabídkou, bohužel zatím cílenou pouze pro Americký trh. Oficiální web tvrdí, že jde pouze o limitovanou nabídku.

Kredit na iPhone XR a XS

Nejvýhodnější bude zřejmě pro majitele iPhone 6 Plus a iPhone 6s / 6s Plus, neboť právě k těmto modelům dostanete celých 100 USD kreditů navíc. S novějšími modely pak příspěvek klesá.

Analytici na rozdíl od uživatelů současný program už nevidí tak růžově. Zkazky o špatných prodejích nových modelů, zejména iPhone XR, se šíří celým internetem. Apple se navíc odhodlal k netradičním krokům a v některých zemích začíná nabízet speciální akce, kdy je schopen vybrané modely, většinou iPhone XR, zlevnit.

Jestli to znamená, že se novým jablečným smartphonům nedaří, nevíme. Patrně to ani už nezjistíme, neboť se Apple rozhodl, že v dalších kvartálních výsledcích už nebude sdělovat přesná čísla prodaných produktů.

Apple v Japonsku opravdu snížil cenu iPhone XR o 100 dolarů

Zdroj: 9to5Mac