Apple si zaregistroval nové modely iPadů a neznámé Bluetooth zařízení v Číně

Apple si v září zaregistroval nové produkty u čínského Ministerstva průmyslu a informačních technologií. Produkty v přihlášce byly nové modely iPadů a dosud neznámé Bluetooth zařízení. Pakliže se naplní stejný sled událostí jako u přihlášek MacBooků Pro, můžeme do měsíce čekat jejich uvedení.

Zaregistrovaná modelová čísla jsou A1876, A1980 a A1993, která odpovídají modelovým číslům už registrovaným v červenci u Eurasijské ekonomické komise. Výjimku je však modelové označení A1993, které vidíme poprvé.

Modelová čísla neodpovídají žádnému produktu, který už je na trhu, ale jde o vzorec používaný v případě iPadů. S největší pravděpodobností tak jde o očekávané přepracované iPady Pro s bezrámečkovou úpravou a Face ID ověřováním místo Home Buttonu.

Jako už v minulosti, nedávno například s modely MacBooků Pro 2018, postupuje Apple i nyní. Aby mohl své produkty celosvětově prodávat, je potřeba v určitých částech světa podat nejprve registrační přihlášky. Obvykle po registraci v Číně pak Apple produkt uvede na trh a začne jej prodávat. To naznačuje, že očekávaný říjnový Apple event už je blízko.

Zbývá tedy odhalit, co se skrývá pod posledním modelovým číslem A2051. Jediné co z popisku spolehlivě vyčteme je, že půjde o Bluetooth zařízení. Hodně se spekuluje o novém Apple Pencil, které bude mít párování stejně jednoduché jako například AirPods. Ale ze hry nemusí být ani druhá generace AirPods jako takových.

Dle všech indicií se už dozvíme brzy.

Zdroj: MacRumors