Zprávy okolo iPhone XS – 4 GB RAM a nekompatibilita s pouzdry pro iPhone X

Okolo nástupce iPhone X se vyrojilo hned několik zpráv. První se týká detailnějších specifikací, které odhalují kapacitu baterie a velikost RAM. Apple totiž musí pro ministerstvo informatiky vyplňovat registrační formuláře, jež se dostaly i na internet. Druhá zpráva se týká kompatibility pouzder iPhonu X s novým iPhone XS, která není zcela ideální.

Povinně vyplněné formuláře pro Ministerstvo průmyslu a informačních technologií v Číně se dostaly poměrně rychle na internet. A lze z nich vyčíst údaje, které Apple obvykle skrývá, ač jsou poměrně důležité.

Opět se můžeme odkázat na analytika Ming-Chi Kua, který přesně předpověděl velikost RAM nových modelů. Dle přihlášek Applu v Číně mají totiž oba modely XS / XS Max shodně kapacitu 4 GB RAM. Naopak dostupnější XR má o jeden gigabajt méně.

Zajímavostí pak je, že model XR má ale větší baterii – 2942 mAh než iPhone XS (2658 mAh). Dokonce i loňský model iPhone X měl o 2,2 % větší baterii než současné XS (2716 mAh). Apple by však vše měl dohnat úspornějším procesorem A12 a optimalizovaným iOS, neboť dle svého webu udává výdrž o 30 delší než u modelu X.

Největší baterii pak má XS Max s kapacitou 3174 mAh, což je o 16,8 % větší než původní iPhone X a o 19,4 % větší než má iPhone XS.

A modelu iPhone XS se týká ještě jedna zpráva. Ačkoli se očekávalo, že současné kryty pro iPhone X budou kompatibilní s modelem XS, není tomu tak pravda. Upozornil na to například YouTuber MKBHD ve své recenzi anebo japonský blog Mac Otakara.

John Gruber ve své recenzi tvrdí, že rozměry se nezměnily, ale očividně to není zcela pravda. Nová kamera je o něco delší a lehce širší. Jsou to nepatrné milimetry, ale i to je dost na to, že kryty nepadnou dokonale a pozornějšímu oku tento rozdíl neuteče.

Při koupi krytů pro nové iPhone XS buďte tedy obezřetní a ty určené iPhone X raději vynechejte.

Zdroje MacRumors, MacRumors