Velká výdrž se nekoná – iPhone X vydrží na baterii více než iPhone XS a XS Max, Watch S4 mají menší kapacitu až o 20 %

S tím jak se nová zařízení dostávají nejen k zákazníkům, ale i technickým magazínům, přichází rovněž i první zátěžové testy. Redaktoři podrobili důkladně iPhone XS a XS Max testu výdrže na baterii a v porovnání s rok starým iPhone X se paradoxně navýšení nekonalo, ač jej Apple sliboval. Rovněž hodinky Watch Series 4 obsahují menší akumulátory.

Server Tom´s Guide publikoval výsledky testů výdrže na baterii. Proti sobě stály oba nové modely, iPhone XS a XS Max, a také loňský iPhone X. A výsledky mohou být až překvapivé.

Testovací podmínky zahrnovaly nekonečné surfování na webové stránce přes 4G / LTE a jasem nastaveným na 150 nitů. Automatický jas i TrueTone funkce byly vypnuty.

Vítězem testu se stal loňský iPhone X. Ten letošní modely zcela překonal. Nový iPhone XS vydržel pouze 9 hodin a 41 minut, XS Max 10 hodin a 38 minut a loňský iPhone X vydržel krásných 10 hodin a 49 minut.

Apple udává výdrž až 12 hodin pro XS a až 13 hodin pro XS Max při surfování na webu. Očividně toto tvrzení bude nutné brát s rezervou.

Kaňkou je rovněž porovnání s konkurencí. Například špička od Huawei, model P20 Pro, který iPhony pokořil i v nezávislém fototestu DX0Mark a kraluje žebříčku fotomobilů, má rovněž i lepší výdrž. Ta dosahuje až 14 hodin ve stejných podmínkách.

I další vlajkové lodě jako Samsung Galaxy Note 9 nebo loňský Google Pixel 2 vydrží déle. Dokonce OnePlus 6, což je model střední třídy s cenou okolo 16 tisíc korun vydržel značně více, než prémiové modely Applu. Více výsledků najdete v grafu.

Nepřímo k této zprávě pak přibyla informace, že nové Apple Watch Series 4 mají rovněž menší akumulátory, a tak lze očekávat i menší výdrž. Apple je sice osadil lepšími a úspornějšími procesory, ale reálnou výdrž zatím neznáme – ta udávaná je opět 18 hodin.

Model S4 44 mm má zhruba o 16,5 % menší baterii oproti S3 42 mm a model S4 40 mm má až o 19,7 % menší baterii než S3 38 mm. Na testy musíme ještě počkat, ale toto zmenšení akumulátoru je celkem razantní.

  • Apple Watch Series 3 (42mm): 1.34 watt-hodin
  • Apple Watch Series 4 (44mm): 1.12 watt-hodin
  • Apple Watch Series 3 (38mm): 1.07 watt-hodin
  • Apple Watch Series 4 (40mm): 0.86 watt-hodin

Zdrojem kapacit je přímo produktový list Applu.

Zdroje MacRumors, MacRumors