První testy potvrzují mnohem lepší LTE rychlosti iPhone XS

Za pár dní se první šťastlivci dostanou ke svým novým iPhone XS. Mezitím už se pomalu dostávají mezi novináře a operátory. Od těch už pomalu prosakují informace z testů. Jeden z nejzajímavějších se týká rychlostí internetu skrze LTE připojení a iPhone XS se má opravdu čím chlubit.

Výsledky pochází z testů mobilních sítí amerických operátorů, ale dají se aplikovat celosvětově. Vysoká rychlost LTE totiž má co dočinění s novým čipem v iPhone XS a iPhone XS Max. Ještě zajímavější na testech je, že iPhone XS byl postaven vůči předchozí vlajkové lodi – iPhone X. Nárůst je i více než dvojnásobný.

Magie se však nekoná. Apple s novými iPhone dosahuje takto vysokých rychlostí ne díky softwarové optimalizaci, ale jednoduše díky silnějším čipům 4×4 MIMO. Tyto čipy už ale delší dobu používají vlajkové lodě konkurence a občas i modely střední třídy.

Na druhou stranu mezi jablečnými telefony jde o nárůst velmi výrazný, neboť starší iPhone mají pouze čip s 2×2 MIMO.

Co více, rychlejší 4×4 MIMO nedostane ani iPhone XR, který se zařadí k ostatním souputníkům s 2×2 MIMO jako jsou iPhone 8 / 8 Plus, iPhone 7 / 7 Plus a starší.

Nové jablečné vlajkové lodě dostaly ještě další rádiové technologie QAM a LAA, které pomáhají zlepšit stabilitu a příjem (dosah) signálu.

Zdroj 9to5Mac