První benchmarky výkonu procesoru A12 v iPhone Xs ukazují jen mírný nárůst výkonu

S blížícím se zahájením předobjednávek dnes ve vybraných regionech se ukázaly i první benchmarky výkonu nových iPhonů. Jmenovitě jde o jednu z vlajkových lodí iPhone Xs a její Apple A12. Prozatímní výsledky ukazují menší nárůst výkonu, ale odhalily i kapacitu RAM, frekvenci nebo počet jader procesoru.

Jak už to každoročně bývá, Apple spouští předobjednávky a s tím se pomalu dostávají jednotlivé kusy iPhone Xs a Xs Max k vybraným novinářům, youtuberům nebo bloggerům na recenzi. A právě i díky tomu se začínají vynořovat první benchmarky výkonu nového procesoru A12.

Při přímém srovnání s loňským A11 Bionic čipem jde vysledovat nárůst výkonu u A12 (Geekbench), avšak výkony obou se liší pouze mírně. Nárůst je vidět zejména u testu zátěže na jedno jádro, zatímco ve vícejádrovém testu jsou oba procesory vyrovnané.

Výsledky ukazují také další zajímavé informace. Testovaný kus má totiž 4 GB RAM a větší L1 vyrovnávací paměť procesoru, která nyní činí 128 KB oproti loňským 32 KB. Došlo rovněž ke zvýšení taktů z 2,39 GHz procesoru A11 Bionic na 2,49 GHz u šestijádrového A12.

Testy byly prováděny na zařízení s označením „iPhone 11,6“ což znamená iPhone Xs, ale netušíme, o který model přesně šlo.

Tak jako obvykle je nutné brát tyto testy s rezervou, neboť se už několikrát v historii stalo, že se někdo pokusil výsledky podvhrnout. Ty ověřitelné se ostatně dozvíme již brzy.

Zdroje 9to5Mac