Levnější iPhone se bude jmenovat iPhone XC a moc levný nebude

Zatímco o dvou nových iPhone XS už víme dost, neustále zbýval ten třetí v pozadí. Zprávy z posledního týdne však přinesly mnoho zajímavých informací ohledně ceny, barevných variant anebo vybavení. Přinášíme vám tedy shrnutí toho nejzajímavějšího.

Jak už prozrazuje titulek, známe nyní i jméno. Už nemusíme používat označení 6,1“ LCD iPhone. Nový „levný a dostupný“ iPhone ponese název iPhone XC. Naposledy Apple použil tento přídomek u iPhone 5c. Ten měl být ve stejné pozici, jako bude iPhone XC dnes. Ale příliš se to nepodařilo, ač nabízel levnější cenu než tehdejší vlajková loď a mnoho barevných provedení k tomu.

Apple jako by opakoval sám sebe a iPhone XC dle zdrojů Bena Geskina přinese minimálně čtyři barevné varianty. Mělo by jít o modrou, bílou, červenou a černou, přičemž výčet nemusí být kompletní.

O červené variantě trochu pochybujeme, jelikož si ji Apple poslední léta rezervuje pro speciální PRODUCT(RED) modely. Uvidíme.

Kromě bezrámečkové úpravy, Face ID nebo procesorů Apple A12 se však od vlajkových lodí budou tyto „levné“ iPhony lišit typem obrazovky. Půjde o starší LCD technologii, kterou už má ale Apple dlouhodobě ověřenou.

Posledním odhalením je cena. Unikla fotografie z interního představení nejmenovaného Čínského operátora. A ceny na slajdu příliš nepotěší, ač jsme je patrně očekávali.

Prvním překvapením je použití názvu iPhone XS Plus, což vyvrací mnohé (dost divoké) teorie o názvu iPhone XS Max.

Druhým je cena. Dvojice vlajkových modelů se v Číně pohybuje na 7388 yuan (1079 USD) za iPhone XS a 8388 yuan (1225 USD) za iPhone XS Plus. Ceny už zahrnují DPH, které je v Číně 17 %. Levnější iPhone XC stojí 5888 yuan (860 USD).

Ceny se pohybují výše, než se očekávalo. IPhone XS v podstatě oproti iPhone X nezlevnil, a tak můžeme očekávat stejnou cenu. Model Plus vyšplhá ještě výše, patrně k cenám vyššího modelu X. A „levný a dostupný“ iPhone XC se nakonec bude pohybovat okolo ceny iPhone 8, což jak sami uznáte, zase taková láce není.

Ačkoli se úniky od čínských operátorů v minulosti potvrdily, je vhodné je pro jistotu brát s rezervou.

Zdroje 9to5Mac, MacRumors