Reproduktory nových MacBooků Pro 2018 mohou trpět skřípáním

V podstatě sotva měsíc od uvedení a MacBooky Pro s Touch Barem 2018 od posledního problému trápí další. Tentokrát nejde o přehřívání a snižování frekvence procesorů, ale o skřípavé zvuky z reproduktorů. Zajímavostí navíc je, že se uživatelé s tímto problémem setkali už v minulosti u předchůdců současných modelů.

Skřípání se ozývá z ničeho nic u obou modelů, tedy jak 13“ tak 15“ MacBooku Pro s Touch Barem 2018. Nepostihuje zdaleka všechny majitele nových přenosných počítačů. Na druhou stranu ti kteří problém zaznamenávají, určitě nejsou nadšení. Zatím se navíc přesně nepodařilo identifikovat zdroj potíží.

Mnozí zaznamenávají skřípání při přehrávání hudby v iTunes, jiní například při používání GarageBandu nebo sledování klipů na YouTube. Uživatelé zaznamenali problém nejen v macOS, ale také v Boot Campu s Windows. Není vůbec zřejmé, zdali je potřeba vyvolat určitý tón nebo frekvenci zvuku.

[HTML1]

[HTML2]

Podobný problém se objevil už před pár lety u MacBooků Pro 2016. Jenže tehdy reproduktory skřípaly hlavně při použití Windows v Boot Campu. Mnohé z počítačů skončily v servise, neboť skřípavý zvuk mohl po delší době reproduktory zcela poškodit.

Apple tehdy doporučoval aktualizovat zvukové ovladače Boot Campu pro Windows, aby problémy zmizely.

Problémy se skřípáním jsou u nových MacBooků Pro 2018 mnohem vzácnější. Každopádně postižení uživatelé jsou a stránky oficiální podpory Applu se plní příspěvky. Samotná jablečná společnost dosud nereagovala, takže na oficiální vyjádření zatím čekáme.

Zdroj MacRumors