Nový iPhone X a iPhone X Plus by mohl podporovat Apple Pencil

Druhý generace iPhone X včetně většího souputníka iPhone X Plus by měla přinést podporu tužky Apple Pencil. Není to první zpráva z interních zdrojů, takže jablečná komunita zbystřila pozornost. A co třetí, levnější 6,1“ LCD iPhone, dočká se podpory také?

Taiwanský server Economic Daily News tvrdí, že očekávané OLED verze iPhone X dostanou plnou podporu Apple Pencil. Tužku tedy bude moci využít nástupce současné vlajkové lodi iPhone X a jeho 6,5“ souputník značený často jako iPhone X Plus. Zprávy však jakkoli mlčí o tom třetím, tedy 6,1“ LCD iPhone. Apple zřejmě hodlá ještě více odlišit svůj „budget“ (levný a dostupný) model od vlajkových lodí.

Economic Daily News však nepřináší tuto zprávu jako první, neboť se objevila už u analytické zprávy společnosti TrendForce.

Apple Pencil byla představena v listopadu 2015 společně s původním 12,9 iPadem Pro a od té doby ji řada Pro podporuje v každé generaci. V březnu navíc přibyl další model iPadu se kterým je kompatibilní.

Pokud se tedy zvěsti naplní, bude to první stylus pro iPhone za dobu jeho 11 let existence.

[HTML1]

„Kdo potřebuje stylus?“ Ptal se Steve Jobs při odhalení prvního iPhone

Dosud není jisté, zdali Apple uvede menší verzi Apple Pencil určenou právě pro práci na iPhone. Každopádně je možné nějakou aktualizaci tužky očekávat, neboť v současné době je na trhu už tři roky.

Uvidíme, jestli se Apple vydá cestou konkurence podobně, jako to má Samsung se svou řadou Galaxy Note a stylusem S Pen, anebo se všechny zvěsti ukáží jako zcela liché.

Zdroj MacRumors