Další potvrzení nového iPadu Pro s Face ID ukryté přímo v iOS 12 Beta 5

Dychtivá vývojáři podrobně zkoumají každou betaverzi nového iOS 12, kterou Apple vydá. A tak není divu, že narazí na mnoho pokladů. Poslední novinkou je aktualizovaná verze ikony, která poodhaluje vzhled nových iPadů Pro. A vypadá to, že šuškanda byla opět pravdivá – iPad bude mí tenčí rámečky a tím pádem i Face ID.

Samozřejmě nejen to. Ikona je schovaná v rozhraní sekce využití baterie. Tak jak už dlouho víme, ikona prozrazuje a potvrzuje bezrámečkovou úpravu. Rovněž na ní nenajdeme ani Home Button, a tak očividně přijde očekávané Face ID s TrueDepth kamerou.

Avšak jednu změnu při podrobnějším zkoumání přeci jen vidíme. Nová ikona totiž nenaznačuje žádný „notch“, čili onen výřez, jímž je tak nápadný iPhone X. Zdá se tedy, že se Applu povedlo Face ID s TrueDepth kamerou integrovat přímo do horního rámečku. Dost možná budou rámečky o něco tlustší, ať už kvůli schování oné kamerky, tak z důvodu pohodlí při držení tabletu.

Obecně však žádné dohady ohledně umístění Face ID nejsou. Všechny zprávy se vesměs shodují na tenčích rámečcích až „bezrámečkové“ úpravě a Face ID. Stále se rovněž objevují zprávy, že zmizne i 3,5 mm konektor na sluchátka.

Zatím není známo, kdy Apple nové modely iPadů Pro uvede. Buď se objeví po boku nových iPhonů už v září, anebo by se mohl přidat k Macům v říjnu jak tvrdí mnozí analytici. Uvidíme.

Zdroj MacRumors