Čínská verze 6,1“ iPhonu by mohla podporovat Dual SIM

Není to poprvé, kdy se zahraniční zdroje zmiňují o speciální Dual SIM variantě iPhonu. Konkurence nabízí nespočet modelů a zejména na některých trzích jsou tyto modely velmi oblíbené. Jedním z nejdůležitějších trhů je pak ten čínský, o který by nerad přišel ani samotný Apple. A tak se objevují další indicie, že 6,1“ LCD iPhone bude mít speciální Dual SIM variantu.

Taiwanský magazín Economic Daily News dostal informace od jednoho z interních zaměstnanců Foxconnu. Ten tvrdí, že Apple připravuje smartphone podporující až dvě SIM najednou anglicky označované jako Dual SIM. Z připravovaných iPhonů pro rok 2018 by měl tuto funkcionalitu dostat levnější 6,1“ LCD iPhone. Bohužel, zatím by měl zamířit pouze na čínský trh.

Foxconn už prý výrobu nových iPhonů rozjel na plné obrátky a letošní modely se skrývají pod produkčními čísly 801, 802, 803 a 804. Mělo by tedy jít o nástupce iPhone X, poté 6,5“ velký iPhone X Plus a dva modely levného 6,1“ LCD iPhone. První bude standardní jednosimkový a druhý s podporou Dual SIM.

Zajímavostí je, že Apple by mohl pro implementaci využít své embeded (vestavěné) SIM karty spolu s klasickým fyzickým slotem na SIM. Jenže ani jeden ze současných čínských operátorů (podobně jako ti čeští) vestavěnou SIM nepodporuje. Apple tedy bude muset vyrobit telefon s dvěma fyzickými sloty na SIM, pokud bude chtít tamní trh podporovat.

Informace z jiných zdrojů však tvrdí, že celé portfolio iPhonů 2018 by mělo podporovat jak fyzickou sim, tak vestavěnou SIM kartu. Tím pádem by se funkce Dual SIM mohly dočkat i další regiony.

Uznávaný analytik Ming-Chi Kuo ale tvrdí, že pravděpodobnější je varianta jednoho speciálního modelu, přičemž zbytek portfolia se bude držet osvědčeného jedno-simkového receptu. Uvidíme už za měsíc.

Zdroj MacRumors