Bezdrátové nabíjecí pouzdro pro AirPods bude podporovat standard Qi

Na poslední zářijové Keynote Apple představil současnou vlajkovou loď iPhone X a po jejím boku také příslušenství pro bezdrátové nabíjení. Kromě indukční bezdrátové podložky AirPower přišla řeč i na nové pouzdro pro AirPods, které bude schopné bezdrátového nabíjení podobně jako iPhone X, iPhone 8 / 8 Plus anebo Watch Series 3.

Naštěstí AirPower nebude jediný způsob, jak nabíjet nové bezdrátové pouzdro pro AirPods. Zdroje serveru Chongdiantou pocházející přímo z dodavatelských řetězců totiž mají informace o tom, že nové nabíjecí pouzdro bude podobně jako jablečné smartphony iPhone X, iPhone 8 a 8 Plus podporovat bezdrátový standard nabíjení Qi.

To by znamenalo, že jediným zařízením, které využívá nestandardní (ač na Qi založený) způsob nabíjení by byly Apple Watch Series 3. Ty vyžadují magnetické nabíječky přímo z dílen Applu anebo certifikované MFI příslušenství třetích stran (ačkoli Series 3 mohou fungovat i s některými necertifikovanými nabíječkami).

Server Chongdiantou se nedávno proslavil uniklými fotkami 18 W USB-C nabíječky pro novou generaci iPhonů. Web často cituje interní zdroje dodavatelů a tvrdí, že AirPower bude dostupná už v září za cenu 149 USD v USA.

Na druhou stranu renomovaný magazín Bloomberg rovněž předpokládá uvedení AirPower ke konci září, ačkoli přesnou dostupnost a cenu neuvádí. Mnoho zdrojů však tvrdí, že AirPower přijde spolu s novým pouzdrem pro AirPods, které však bude volitelným příslušenstvím.

Spekuluje se rovněž i o druhé generaci sluchátek AirPods s podporou funkce „Hey Siri“, ale informace ohledně sluchátek jsou spíše strohé. Bude zajímavé sledovat, jak vše nakonec dopadne.

Zdroj MacRumors