Apple pracuje na novém MacBooku Air a Macu Mini, přijdou v říjnu

Známý analytik Mark Gurman ze serveru Bloomberg dal ve své poslední zprávě naději všem, kteří dlouho čekali na aktualizaci svých oblíbených jablečných počítačů. Dle jeho zdrojů se totiž chystá velký update MacBooku Air a nezapomnělo se dokonce ani na Mac mini.

Sluší se dodat, že si to oba počítače opravdu zaslouží. MacBook Air funguje na hardware z roku 2015 s lehce navýšenými takty procesoru v průběhu let a na Mac mini Apple dokonce nesáhl od roku 2014. A to je opravdu špatná vizitka.

Analytik Mark Gurman však předvídá, že se blýská na lepší časy. Oba stroje by měly být letos aktualizovány a představeny na říjnové Keynote, věnované Macům a iPadu Pro.

Nový MacBook Air 13“ konečně dostane Retina displej, a také štíhlejší rámečky okolo displeje. Celkově se tedy o něco zmenší. Měl by rovněž dostat nové procesory Intel.

Ohledně Macu mini jsou už informace spořejší. Mluví se o nových možnostech procesorů a úložiště, ale design je velkým otazníkem. Už před rokem se mluvilo o lepším, ale zároveň větším modelu Macu mini. Zvěsti ale celkově utichly.

Gurman však už nespecifikuje, jak budou nastavené ceny. MacBook Air by si měl i nadále zachovat pozici vstupního počítače do světa jablečných laptopů a od Macu mini se očekává totéž. Na druhou stranu tak bude MacBook Air přímým konkurentem MacBooku 12“, který má ale cenovku posazenou značně výše.

Každopádně jak už v minulosti opakovaně prokázal, interní zdroje má opravdu kvalitní. Předpověď Keynote WWDC 2018 vyšla Gurmanovi do puntíku, takže nemáme důvod nevěřit, že nové MacBook Air a Mac mini opravdu přijdou.

Zdroj MacRumors