Objevil se další důkaz potvrzující příchod iPadu s Face ID

Steven Troughton-Smith, známý vývojář, včera na svém twitterovém účtu sdílel zajímavé informace. Při bližším zkoumání iOS 12 bety totiž narazil na důkazy, potvrzující příchod Face ID do iPadu. Tentokrát se jednalo o Framework AvatarKit.

Framework AvatarKit je úzce spojený s Animoji a nejdříve byl dostupný pouze pro iPhone X. AvatarKit totiž využívá funkcí TrueDepth kamery, aby nasnímal reálný pohyb obličeje. To, že jej Apple neváže pouze na konkrétní firmware jednoho hardware znamená, že přijde i pro další zařízení.

[HTML1]

Ostatně první známky Face ID pro iPady jsou již zde. Betaverze iOS 12 změnila horní lištu na iPadech a ta se nyní více podobá iPhonům X. Navíc jsou změněna i gesta, která jsou rovněž přejata z aktuální vlajkové lodi jablečné společnosti.

Všechny zvěsti už navíc dlouhodobě tvrdí, že Apple pracuje na novém modelu iPadu, který přijde o Home Button a naopak získá do vínku Face ID.

Taiwanský server Economic Daily News hovoří o 11“ modelu, který však bude mít rozměry současných 10,5“ iPadů Pro. Obrazovka by totiž měla narůst na úkor rámečků, jenž by se měly ztenčit.

Bloomberg očekává aktualizaci iPadu něco málo rok po uvedení posledního modelu, takže se nevylučuje uvedení v září. To nepřímo potvrzuje i Ming-Chi Kuo, který dle svých zdrojů očekává uvedení nového iPadu s Face ID ke konci třetího čtvrtletí 2018.

Zdroj MacRumors