Nástupce MacBooku Air pravděpodobně využije modernizované procesory Kaby Lake

Už dlouho se očekává, že Apple uvede nástupce stařičkého MacBooku Air. Navíc letos dosud nebyl aktualizován MacBook Pro bez Touch Baru, a tak Apple sám dává indicie. U nového nejlevnějšího přenosného počítače je předpokládána cena po magickou hranicí 1000 USD, ale také nový hardware. Ostatně modernizované procesory Intelu si o použití přímo říkají.

Velmi známí, ale hlavně velmi dobře informovaní analytici Ming-Chi Kuo a Mark Gurman, očekávají příchod levnějšího MacBooku ještě letos. A zejména druhý z obou jmenovaných se letos blýskl, když do detailu popsal jarní Keynote. Není tedy důvod jim nevěřit.

Aktualizovaný stroj by měl nahradit už dávno přesluhující MacBook Air, který stále používá pátou generaci Core i5 procesorů z roku 2015. Navíc nové MacBooky s modernizovanými Intel Kaby Lake by mohly výkonově výrazně předstihnout i současné 12“ MacBooky.

Modernizované Kaby Lake procesory zahrnují čtyřjádrové Core i5 a Core i7 procesory s takty 1,6 GHz a 1,9 GHz a Turbo Boostem až na 3,4 GHz respektive 4,2 GHz. Čipy navíc nepotřebují více než 15W a obsahují ucházející integrované grafiky Intel UHD Graphics 620. Procesory si rovněž poradí jak s nízkonapěťovou LPDD3 RAM, tak standardní DDR4.

Apple by dle předpovědí nové stroje s tímto hardware mohl uvést na říjnové Keynote, jelikož září je pevně rezervováno pro iPhony (a pravděpodobně také Apple Watch S4 společně s AirPods 2). Naproti tomu bychom v říjnu rádi kromě MacBooku viděli také iPad Pro nebo Mac mini, o kterém se však vůbec nemluví. Apple by si rovněž mohl vzpomenout na své stolní počítače iMac, jenž by si omlazení hardware také zasloužily.

Zdroj MacRumors