MacBook Pro 13“ Touch Bar 2018 silikonové membrány pod klávesnicí, nový adaptér, větší baterie

Známý server iFixit už kompletně rozebral nový model MacBooku Pro 13“ Touch Bar 2018. Vnitřnosti odhalily speciální úpravu klávesnice se silikonovými membránami, kterou Apple označuje jako třetí generaci. Dále technici našli i větší baterii nebo si povšimli malých úprav hardware uvnitř.

Oba modely uvedené letos, tedy 13“ i 15“ MacBook Pro s Touch Barem, mají novou motýlkovou klávesnici třetí generace. Pod každou klávesou se nyní skrývá silikonová membrána, jež tlumí nárazy kláves při stisku a „vedlejším efektem“ je i částečná odolnost proti zanesení prachem a dalšími nečistotami.

Dostalo se rovněž na baterii, která je o něco těžší (232,7 gramů oproti 196,7 g) a má více článků (6 proti 5), takže by měla mít větší výdrž. Ačkoli je baterie těžší, hmotnost notebooku je dle Applu stejná, podobně jako udávaná výdrž.

Server iFixit se domnívá, že Apple celkově vylehčil šasi, a proto si mohl dovolit osadit větší a těžší baterii.

Reproduktory jsou nyní delší a užší. Apple dále přidal procesor T2 známý z iMacu Pro, který se stará o šifrování nebo plní funkci řadiče SSD. Rovněž umožňuje funkci „Hey Siri“.

Technici si rovněž povšimli úprav v napájecím adaptéru, který má více stínění a také vnitřní ochranu elektroniky před pádem. Avšak namísto kovového USB-C portu má nově pouze plastový.

Chlazení zůstalo nezměněno stejně jako napevno připájené SSD, RAM a procesor. Totéž se týká i baterie, reproduktorů a klávesnice, které tvoří další nedílnou součást. Server iFixit z tohoto důvodu udělil notebooku opět 1 z 10 bodů, podobně jako modelu 2017. Je to nejhorší skóre a notebook je prakticky neopravitelný. Ostatně jako většina nových počítačů Applu.

Zdroj MacRumors, iFixit