iPhone 8 Plus je nejprodávanějším jablečným telefonem

Loňský iPhone 8 Plus je nejprodávanějším jablečným telefonem ve Spojených státech. Alespoň tak to vyšlo z průzkumu společnosti Consumer Intelligence Research Partners, která sbírala data za druhé čtvrtletí roku 2018. Zajímavé jsou také podeje tabletů.

Jablečný iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X tvoří 54 % prodejů všech iPhonů v USA za druhé čtvrtletí. Podíl iPhonu 8 dosahuje 13 %, iPhonu 8 Plus 24 % a iPhone X 17 % z celkových prodejů.

Stále oblíbené jsou však i starší modely iPhone 7, 7 Plus, SE a dokonce se drží i 6S / 6S Plus. Výsledky se liší od prodejů v druhém čtvrtletí 2017, kdy tehdy nové modely iPhone 7 a iPhone 7 Plus tvořily téměř 80 % prodejů.

Osmičkové verze spolu dohromady mají 37 % což je více než dvojnásobek prodejů iPhone X. Odhaduje se, že důvodem slabších prodejů modelu X je vyšší cenovka startující na 999 USD (29 990 Kč) zatímco model iPhone 8 začíná na 699 USD (20 990 Kč).

Zřejmě z důvodu oblíbenosti levnějších modelů chystá Apple pro letošek LCD model s 6,1“ obrazovkou a Face ID, který bude prodáván po boku OLED vlajkovým modelů a pravděpodobně za nižší cenu.

Co se týče prodejů jablečných tabletů, tak stále kraluje základní iPad. Ten je cenově velmi dostupným tabletem nabízejícím na druhou stranu vše potřebné pro běžného zákazníka. Na druhou stranu celkové prodeje iPadů Pro na tom nejsou také špatně a ukously si 40 % podíl.

Data společnosti CIRP je však nutné brát s určitou rezervou, neboť nejde o klasická data prodejů z obchodních řetězců nýbrž formu ankety mezi zákazníky.

Zdroj MacRumors