Apple si zaregistroval nové modely Maců a iPadů v Eurasii

Apple si tento týden zaregistroval nové jablečné tablety a počítače u Eurasijské Ekonomické Komise (EEC). To znamená jediné, v brzké době se dočkáme aktualizace hardwaru. Žádosti o registraci podávalo Cupertino v Arménii, Bělorusku, Kazachstánu, Kyrgyzstánu a Rusku.

Vyplněné žádosti odhalil francouzský server Consomac. Pět nových modelových čísel jsou A1931, A1932, A1988, A1989 a A1990. Čísla spadají pod dvě různé kategorie. Teoreticky by tak mělo jít o řadu MacBooků Pro 13“ (s a bez Touch Baru) a poté MacBook Pro 15“. Technicky vzato by první dvě čísla mohla dále odkazovat na MacBook 12“ a náhradu MacBooku Air, ačkoli to nelze potvrdit a jde spíše o spekulace.

Pět nových modelů iPadů už je těší rozluštit. Každopádně se očekává, že Apple uvede nové iPady Pro s bezrámečkovou úpravou, TrueDepth kamerou pro Face ID ale také vlastní grafickou kartou od Applu (na čipu Ax).

Zcela nejzajímavějším faktem je, že nová zařízení běží ještě s macOS 10.13 a iOS 11, což nečekaně zapadá do předchozích výsledků benchmarků, které se poslední dobou objevují na serveru Geekbench. Všechna nová zařízení totiž pohání současná verze jablečných OS a nikoli chystané macOS 10.14 Mojave a iOS 12.

Divoké spekulace také přináší zprávy o levném 13“ MacBooku, který by měl nahradit starý MacBook Air nebo iPadu Pro s 11“ úhlopříčkou. Zatímco ten první vidíme spíše nereálně, u druhého by mohlo dojít ke zvětšení úhlopříčky na úkor rámečků. Necháme se překvapit a pravděpodobně v září uvidíme.

Zdroj MacRumors