Apple Watch dostanou tlačítka s haptickou odezvou

Ačkoli jsme na WWDC 2018 nebyl představen žádný hardware, a tedy ani nové Apple Watch, stále je letos očekáván nový přepracovaný model. Naděje se nyní upírají k podzimové Keynote. Mezitím prosakují informace o redesignu jablečných hodinek včetně změny fyzických tlačítek.

Zdroj Fast Company naznačuje, že brzká změna celého designu Apple Watch zasáhne nejen šasi, ale také současná fyzická tlačítka. Apple prý hodlá fyzická tlačítka zcela odstranit a nahradit postranní tlačítko a digitální korunku novými s haptickou odezvou.

Zpráva tvrdí, že digitální korunka se stále hýbe, respektive otáčí, takže software s tímto způsobem pohybu i nadále počítá. Každopádně stisk a fyzická odezva obou už jsou simulovány skrze Applovský Taptic Engine.

Apple zahájil další fázi proti fyzickým tlačítkům už s příchodem iPhone 7. Tehdy nahradil fyzický Home button a podobné evoluce se dočkaly všechny trackpady v MacBoocích. Ty dnes už simulují klikání pomocí vibračního motoru, jinak jsou nedílnou součástí šasi.

Zpráva však zmiňuje, že ačkoli by se designová změna mohla týkat už nových modelů, nemusíme se jich dočkat dříve než na jaře 2019.

Odstraněním fyzických tlačítek by byla posílena také voděodolnost a vnitřní prostory by mohla zabrat větší baterie. Jak to dopadne, uvidíme pravděpodobně až na podzim.

Zdroj 9to5Mac