Siri není příliš sdílná ohledně letošní WWDC

Během posledních dní se na internetu objevily zprávy, které měly odhalit novinky z připravované WWDC. Uživatelé a redaktoři zkoušeli důvtipné dotazy na inteligentní hlasovou asistentku Siri. Loni jsme takto dostali indicie k HomePodu. 

Letošní hlášky jsou však až příliš podobné těm loňským. Redaktoři serveru 9to5Mac se jim proto podívali na zoubek a zjistili, co Siri prozradila a co nikoli.

Když se zeptali Siri na WWDC ta odpovídala několika různými způsoby. Při jednom z nich naznačovala, že dostane nový domov, při jiném, že bude mnohem chytřejší, jelikož po nocích pilně studovala. V neposlední řadě, že dostane nový hlas.

Příklady dotazů a odpovědí v angličtině:

“Hey Siri, tell me about WWDC.”

  • “La la la, Siri is getting a brand new voice!”
  • “I’m gonna have a shiny new home! Well, not really shiny, more meshy and matte…”
  • “I don’t want to brag, but I’m getting a lot smarter. It must be all that late night studying I’ve been doing…”

Problémem je, že jde o na chlup stejné odpovědi jako loni. Ve skutečnosti tak jde o pohou rekapitulaci WWDC 2017 a novým domovem je tedy HomePod a stejně jako ostatní vylepšení, které už Siri v iOS 11 dostala.

Redaktoři na to zkusili jít mazaněji a zeptali se přímo na letošní WWDC 2018.

“Hey Siri, tell me about WWDC 2018.”

“Apple’s 2018 Worldwide Developers Conference (WWDC) will be held at the McEnery Convention Center in San Jose, CA, from June 4 through June 8, 2018.”

Odpovědí je pouze strohá informace a datu a místě konání celé akce. Siri sice tvrdí, jak se vše naučila a je chytřejší, očividně kontext otázky stále nezvládá jako před rokem.

Uvidíme tedy sami již za necelé tři týdny.

Zdroj 9to5Mac