Objevily se náznaky, že nové iPhony dostanou rychlé nabíječky s USB-C

Pomalu, ale jistě se blížíme směrem k září, kdy budou uvedeny nové modely iPhonů. Objevuje se množství zpráv o připravovaných modelech, jejich vybavení a designu. Vše to vypadá, jakoby snad příslušenství hrálo druhé housle. Naštěstí poslední zprávy to vyvrací a mluví se o omlazené iPhone nabíječce s USB-C konektorem.

Nabíječka nedostane do vínku jen nový zakulacený design, ale také bude hlavně vybavena USB-C konektorem a rovněž vyšším příkonem o hodnotě 18 W. Zprávu o nové verzi nabíječky přinesl server ChargerLab, který poskytl a vyrenderované modely Evropské verze.

Nová nabíječka bude díky vyššímu 18 W příkonu nabíjet iPhony až dvakrát rychleji, než současně přibalovaný 5W model. Samozřejmě, tato rychlost se týká primárně jablečných telefonů s funkcionalitou rychlého nabíjení.

Server MacRumors už dříve testoval rychlonabíječky třetích stran s iPhone X a dosahoval 79 % nabití po jedné hodině, zatímco standardní nabíječkou bylo možné dosáhnout pouhých 39 %.

Zpráva o nové nabíječce se podobá těm od čínských zdrojů. V balení by měl být nově také přibalován USB-C na Lightning kabel, takže iPhony samozřejmě zůstávají u proprietárního konektoru a nepřechází ke standardizovanému USB-C.

Každopádně by nová nabíječka potěšila i všechny současné vlastníky modelů s rychlým nabíjením, což jsou iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X.

Zdroj MacRumors