Nové iPhony bez adaptéru na sluchátkový konektor

Nové jablečné smartphonů očekávané v září budou v balení postrádat adaptér z Lightning na 3,5 mm Jack pro sluchátka. Zpráva se zakládá na informacích z dodavatelských řetězců, které už loni úspěšně předpověděly, že modely iPhone X a 8 / 8 Plus mít adaptér budou.

S dodavatelskými řetězci jednala analytická společnost Barclays, zastoupená Blaynem Curtisem. Pokud adaptér už opravdu v balení nenajdeme, půjde zejména o ztrátu pro Cirrus Logic. Ten byl v roli hlavního dodavatele audio komponent obsažených v adaptéru a Barclays už snížili předpokládané zisky tohoto dodavatele.

Ačkoli se zdá, že analytici spíše hádají, než oznamují stoprocentní informace, jde stále o stejnou společnost, která má úspěšné předpovědi. Minulý rok například zcela úspěšně odhadla, že modely iPhone 8 / 8 Plus a iPhone X budou mít adaptér Lightning na 3,5 Jack v balení.

Analytici Barclays získávají tyto informace přímo od jednotlivých dodavatelů Applu v Asii.

„Věříme, že adaptér z balení jednou zmizí, ale nejspíše až v roce 2018,“ prohlásili Barclays v dubnu roku 2017.

Apple započal své tažení proti 3,5 mm jacku s modelem iPhone 7, kde však své kontroverzní rozhodnutí zmírnil přiložením sluchátkového adaptéru v balení. Na druhou stranu mnoho lidí tvrdilo, že jde určitě o dočasné řešení a až se bezdrátová sluchátka jako AirPods rozšíří mezi uživatele, Apple adaptér přestane zcela dodávat.

Dosud se prodává adaptér také na Apple Online Store za 279 Kč. Na poměry Cupertinské společnosti jde o jeden z nejlevnějších adaptérů. Na druhou stranu zákazníci upřednostňující drátová sluchátka tak nejsou zbytečně nuceni do příliš vysoké investice, zejména pokud adaptér z balení zcela zmizí.

 

Zdroj MacRumors