Apple Watch vládnou trhu s LTE nositelnostmi

Apple Watch vládnout trhu s LTE nositelnostmi a zabírají 60 % všech prodejů celosvětově a v domácích Spojených státech ještě více. Nová data ukazují, jak si Apple Watch daří v porovnání s konkurencí v prvním kvartále 2018. Zatímco si firma dlouhodobě drží pozici jedničky v oblasti nositelností, přebrala také trh s LTE hodinkami.

Apple nedělí své finanční výsledky podle detailních kategorií. Tim Cook však prohlásil, že poslední čtvrtletí Apple Watch měly silný dvouciferný nárůst prodejů a dosáhly nového rekordu.

Analytická firma Canalys ale má k dispozici podrobná data prodejů nositelností (anglicky wereables) za období leden až březen, která ukazují, že Apple si drží pozici výrobce nejoblíbenějších nositelností.

Celý trh s nositelnostmi meziročně vyrostl o 35 % s celkovými 20,5 miliony prodaných kusů. Apple prodal 3,8 milionu a další úspěšný prodejce Xiaomi 3,7 milionu.

Avšak tato data počítají všechny nositelnosti a 90 % prodejů Xiaomi tvoří Mi band. Pokud bychom se podívali pouze na chytré hodinky, Apple Watch vládnou.

Na trhu s LTE (respektive obecně telefonním a datovým modulem) Apple zaujímá přes 59 % celosvětově a na domácím trhu by překročil hranici 80 %.

Analytici dodávají, že operátoři vítají dodatečné příjmy za tarify pro hodinky a snaží se je v co největší míře podporovat. Neustále se tak rozšiřují trhy, kam chytré hodinky Applu s LTE vstupují.

U nás to zatím ohledně dostupnosti Apple Watch Series 3 s LTE vypadá bledě. Operátoři mlčí a na dotazy odpovídají spíše spoře. Snad se jich někdy dočkáme.

Zdroj 9to5Mac