Příští iPhone s třemi čočkami zadního fotoaparátu

Jablečný telefon příští generace by mohl obsahovat zadní fotoaparát s třemi čočkami Alespoň to tvrdí zdroje, které se zajímají o budoucnost jablečného telefonu, který má v roce 2019 přinést zásadní změnu dosavadního dvoučočkového tandemu.

Alespoň jeden z představených iPhone v roce 2019 bude mít tříčočkový zadní fotoaparát o 12 megapixelech, tvrdí taiwanský server Economic Daily News.

Zpráva dokládá zvětšený zájem o toto řešení i u ostatních výrobců. Nový fotoaparát by mohl mít 6P čoček s pětinásobným zoomem, ale už není řečeno, zdali optickým, digitálním nebo hybridním. Jednočočkový fotoaparát iPhone 8 má pětinásobný digitální zoom, zatímco iPhone 8 Plus a iPhone X mají shodně díky dvěma čočkám 2x optický zoom a desetinásobný digitální zoom.

Pokud se vše ukáže jako pravdivé, Apple by se vydal ve stopách Huawei. To uvedlo svou vlajkovou loď P20 Pro, která má rovněž zadní kameru s třemi čočkami. Primární čočka má parametry 40 megapixel f/1.8, druhá 20 megapixel f/1.6 a poslední 8 megapixel f/2.4 teleskopickou čočku s 3x optickým zoomem.

Huawei P20 Pro a koncept iPhone X 3. generace s 3 čočkami

Tříčočkové řešní by přineslo mnoho výhod, včetně zlepšení focení a natáčení videa za zhoršených světelných podmínek. Ve své recenzi P20 Pro uvádí Vlad Savov z Verge, že fotoaparáty smartphone od Huawei jsou mnohem lepší než ty z iPhone X anebo Samsung Galaxy S9. Nezávislý server DxOMark toto hodnocení potvrzuje, neboť oba modely Huawei P20 a P20 Pro překonaly všechnu konkurenci a vládnou žebříčku. Jsou to rovněž první modely, které přesáhly magickou hranici 100 bodů.

Jde však jen o zvěsti a v současnosti nemáme ani pořádnou představu o vzhledu a parametrech letošních iPhone, takže řešit modely roku 2019 je ještě brzy. Přesto je vidět, jak je jablečná společnost pod drobnohledem a v kterých oblastech musí s konkurencí primárně soupeřit.

Zdroj MacRumors