Náznaky dual SIM iPhone pro Čínu

Objevují se náznaky, že by Apple mohl nakonec představit kromě tří nových modelů smartphonů i jeden speciální. Ten by měl primárně cílit na čínský trh, jelikož je zde velká poptávka po dual SIM telefonech a Apple by rád toto volání vyslyšel.  

Známý analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities vydal zprávu investorům ve které hovoří o novém odlišném modelu iPhone. Tvrdí, že Apple by mohl vyrobit nový 6,1“ LCD iPhone podporující dual SIM a s cenou okolo 550 USD.

Jeho zpráva předkládá, že levnější varianty iPhone by měly být dvě – standardní jednosimková varianta a dual SIM s podporou dvou fyzických SIM, nikoli však eSIM. Šlo by tedy o řešení i pro trhy, kde eSIM není zatím zcela rozšířená jako je i Česká republika.

Kuova zpráva se přidává k té od serveru Bloomberg, jenž rovněž mluví o dual SIM iPhone. Spekulace se však rozcházely v případném provedení, jelikož Bloomberg hovoří o 6,5“ OLED iPhone verzi. Kuo posléze upřesnil, že existuje možnost i 6,5“ OLED iPhone s podporou dual SIM, avšak zcela vylučuje tuto funkci pro 5,8“ OLED model.

Cenou by nové dvousimkové iPhony mohly vytvořit samostatnou kategorii. Analýza předpokládá cenové rozpětí standardní verze s jednou SIM od 550 USD do 650 USD, zatímco dual SIM od 650 USD do 750 USD. Kuo dodává, že jednosimková varianta má Applu pomoci zaútočit na trhy jako je Čína a zvýšit svůj podíl.

Už v podstatě všechny zprávy se shodují na příchodu tří modelů iPhone v roce 2018, tedy nástupců OLED iPhone X a jeho 6,5“ Plus varianty spolu s levným 6,1“ LCD modelem. Ten by se však mohl dobře prodávat a Kuo odhaduje 100–120 milionů kusů od třetího čtvrtletí 2018 do stejného čtvrtletí 2019.

Komentář SuperApple:

Spekulace o dual SIM provedení tu nejsou poprvé. Pravidelně se periodicky opakují a dosud nebyly naplněny. Ačkoli by se nám dual SIM líbil, neboť konkurence jej má a jde o velmi praktické řešení, jsme k samotnému uvedení tohoto modelu spíše skeptičtí. Lze ovšem vysledovat určité utvrzování zpráv a příchod celkem tří nových modelů iPhone se letos začíná jevit jako pravděpodobné.

Zdroj 9to5Mac