Zvěsti se potvrdily – Apple Keynote bude na konci března

Tak jak se dlouho spekulovalo, nakonec se i potvrdilo. Poslední dobou se zvěsti trefují a Apple opravdu připravuje Keynote na 27. března. Zaměřená bude primárně na školství, jelikož nese motto „nové tvořivé nápady pro učitele a studenty.“

Keynote odstartuje v 17:00 našeho času (10:00 Americký centrální čas) v Lane Tech College Prep High School v Chicagu. Apple nedávno oznámil program „Everyone Can Code“ (Každý může programovat), jehož rozšíření na jaře se dočkají právě Chicagské veřejné školy a městské školy. Náplň směřuje k tématice programování a má se zapojit až půl milionu studentů. Je pravděpodobné, že více detailů odhalí blízká Keynote.

Apple už jednou připravil tematicky podobnou Keynote, a to v New Yorku roku 2012, kdy lednová událost přinesla vylepšené iBooks 2 s interaktivními učebnicemi, iBooks Author a novou verzi iTunes U pro iPad.

Očekává se rovněž představení hardware, shrnuto:

  • AirPower – indukční nabíjecí podložka bude uvedena s nejvyšší pravděpodobností už na této akci. Jejího představení jsme se dočkali už v minulém roce a prodeje by mohly odstartovat právě nyní.
  • 9,7“ iPad – levnější omlazený iPad 2018 o kterém hovoří také mnoho spekulací. Americká cena by mohla začínat už okolo 259 USD.
  • MacBook Air – poslední dobou se objevují zmínky o „startovní“ verzi MacBooku Air, který se rovněž dočká omlazení komponent a levnější cenovky okolo 799-899 USD.
  • iOS 11.3 s novým frameworkem ClassKit zaměřeným na školství.

Méně pravděpodobné:

  • Apple Pencil 2 – už samotné logo napovídá, že by mohlo jít i o nějaké kreslení. Zmínky jsou však spíše sporadické.
  • iPhone SE 2 – zatím se kolem tohoto očekáváného nejmenšího iPhone točí spíše více spekulací než pravděpodobných informací. Každopádně představení původní verze by časově celkem sedělo.

Před samotnou Keynote ještě možná dojde k pár únikům a upřesněním informací. Nezbývá tedy než vyčkat a těšit se.