Apple Pay dále rozšiřuje podporu, ČR zatím stále nic

Další vlna rozšíření oblíbené platební metody Apple Pay přináší podporu pět a dvaceti nových bank v USA. Mluví se čím dále silněji o rozšíření v Evropě, avšak spekulace především zmiňují západní část, zatímco o naší republice se mlčí.

Zatímco na domácím trhu v USA Apple Pay boduje, v zahraničí se teprve více rozšiřuje mimo dominantní trhy představující silné ekonomiky jako je například Velká Británie. Zvěsti čím dále hovoří o příchodu do Španělska, Itálie a Irska.

Je však potřeba mít na vědomí, že podobné zprávy se delší dobu objevovaly i ohledně rozšíření směrem Nizozemí, ale nenaplnily se.

Apple Pay má v nejbližších měsících rovněž namířeno do Brazílie, která bude první oficiální zemí s připadnou podporou v roce 2018. Tim Cook tuto skutečnost ohlásil minulý měsíc během tradiční výroční zprávy hospodářských výsledků firmy. Start Apple Pay v Brazílii zatím nebyl přesně stanoven, ale očekává se konec března společně s iOS 11.3.

Apple rovněž zesílil propagaci Apple Pay skrz svůj App Store například formou slev.

O příchodu do ČR zatím bohužel nevíme více než šuškandu, která nedávno proběhla na twitteru s tím, že Moneta Money bank požádala o zařazení do programu Apple Pay. I kdyby byla tato informace pravdivá, samotný proces potrvá ještě řadu měsíců, než se příchodu Apple Pay v České republice dočkáme.

Zdroj 9to5Mac