Apple oznámil termín WWDC 2018

Apple oznámil termín 29. vývojářské konference WWDC. Letos začíná pondělím 4. června a končí v pátek 8. Celá akce se bude odehrávat v McEnery Convention Center, San Jose v Kalifornii. 

Vývojáři se mohou registrovat již nyní do čtvrtka 22. března 10:00 Pacifického času. Jako obvykle, Apple bude vybírat účastníky pomocí loterie z důvodu velké oblíbenosti konference.

Lístky jsou dostupné za 1 599 USD a pouze ti, kteří vyhrají loterii svůj lístek zaplatí. Abyste byli schopni se do loterie vůbec zaregistrovat, tak musíte mít aktivní členství v Apple Developer Program nebo Apple Developer Enterprise Program.

Vybraní vývojáři budou upozorněni 23. března 5:00 Pacifického času. Apple rovněž plánuje až 350 WWDC studentských stipendií pro aktivní studenty a členy STEM organizací. Stipendia zahrnují zdarma lístek na WWDC, bezplatné ubytování a roční plné členství Apple Developer Program taktéž zdarma.

Přihlášky ke stipendiím se otevírají 26. března a od studentů se očekává zaslání vlastní interaktivní scény ve Swift playgroundu, kterou bude možné projít do tří minut.

Apple využívá své WWDC především k uvedení nových verzí softwaru, ale obvykle se dočkáme i hardwarových novinek. Všichni z celého účastníci pak mají možnost unikátní networkingu. Letos se očekává uvedení iOS 12, macOS 10.14, tvOS 12, watchOS 5 a aktualizace softwaru pro HomePod.

Zahajovací Apple Keynote se odehraje v pondělí 4. června, kde zjistíme, zdali všechny spekulace o novém softwaru a hardwaru byly pravdivé. Zvěsti mluví o nových levných MacBoocích Air, levnějším HomePodu mini, omlazeném iPadu anebo iPadech Pro s Face ID.

Apple WWDC bude živě streamovaná skrz web anebo dostupná v příslušné aplikaci na iPhonu, iPadu a Apple TV.

Ti, kteří nebudou mít v loterii štěstí se mohou zúčastnit alternativní konference v San Jose souběžně s WWDC, zvané AltConf. Ta umožní například sledování živého streamu z WWDC a setkání s vývojáři.