Apple AirPower bezdrátová podložka se blíží

Apple uvede novou bezdrátovou indukční nabíjecí podložku už ke konci března, tvrdí již třetí na sobě nezávislý zdroj. Tentokrát informace pochází od Taiwanského webu DigiTimes.

Zpráva, která cituje zdroje z výroby, odhaduje maximální nabíjecí výkon AirPower na 29 W ve srovnání se 7,5 W nabíječkami pro jedno zařízení. Z jejich zástupců můžeme jmenovat například Belkin Boost Up a Mophie Wireless Charging Base určené pro iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X.

Apple tvrdil, že AirPower bude dostupný během roku 2018, ale dosud žádné datum neupřesnil a ani se nezmínil o ceně. Apple blog Mac Otakara a The Apple Post rovněž tvrdí, že nabíjecí podložka bude dostupná v březnu. Tento měsíc je běžně opravdu ve znamení uvádění produktů. Loni jsme se například dočkali nového iPadu 2017.

AirPower je oválná podložka, která umí pomocí indukčního nabíjení nabíjet vícero jablečných zařízení, nejen smartphony iPhone 8 / 8 Plus / X, ale také Apple Watch Series 3. Rovněž bychom se brzy měli dočkat nové nabíjecí krabičky pro AirPods, jenž bude mít také podporu indukčního nabíjení.

Schopnosti nabíjet více bylo dosaženo pomocí proprietární technologie Applu. Cupertino tvrdí, že se pokusí funkcionalitu zpřístupnit tak, aby byla součástí všeobecného standardu Qi, jenž nevyužívají pouze jablečné telefony.

Je však stále nejasné, jestli se v březnu dočkáme oznámení dostupnosti AirPower na speciální akci případně Keynote, anebo ji Apple představí pouze formou tiskové zprávy. Případně se může zcela nenápadně objevit v Apple Online Store.

Kdyby se opravdu v březnu nějaká Keynote konala, Apple by zcela jistě už posílal pozvánky.

Zdroj MacRumors