AirPody budou oproti HomePodu i nadále úspěšné

Prodeje AirPods by i nadále mohly růst, zatímco o HomePod v podstatě není zájem. To zjistila analytická společnost Barclays, která má informace přímo od Asijských dodavatelů vyrábějících komponenty pro Apple.

Očekává se, že AirPods budou stále tahounem a Apple navýší jejich výrobu. Barclays předvídá dodávky až 30 milionů kusů v letošním roce, zatímco jiný analytik Ming-Chi Kuo odhaduje 26-28 milionů. Jejich odhady se tedy téměř shodují.

AirPody stále mají zpoždění v dodávkách. Když se je pokusíte objednat například ve Spojených státech, doba dodání se pohybuje mezi dvanácti až třinácti dny. Jablečná bezdrátová sluchátka jsou nedostatková už od prosince, ačkoli se jejich dostupnost během podzimu nepatrně zlepšila.

Dlouhé čekací doby mohou naznačovat, že má Apple stále potíže s výrobou a nedokáže tak uspokojit silnou poptávku. Může jít rovněž o kombinaci obou faktorů.

Apple neuvádí přesná čísla prodejů AirPods, ale Tim Cook prozradil, že oblast wereables vyrostla za loňský rok o 70 %. Apple do této kategorie zahrnuje AirPods, Apple TV a Apple Watch. Loni tyto produkty společně dosáhly rekordního zisku 5,5 miliard USD.

Naopak HomePodu se nedaří. Ačkoli Cupertino plánovalo vyrobit 6-7 milionů kusů, není známo kolik se prodalo a Apple se dosud nepochlubil, což značí malý zájem.

Apple již brzy uvede novou krabičku s bezdrátovým nabíjením pro AirPods společně s AirPower nabíjecí podložkou. Zdroje blízké Bloombergu rovněž tvrdí, že přijdou i nové AirPods s funkcí Hey Siri a voděodolností někdy v průběhu roku.

Co se týče HomePodu, posílení prodejů by mohl pomoci údajně plánovaný levnější HomePod „mini“ s cenou mezi 150–200 USD. K tomuto produktu však zatím nejsou žádné další informace.

Zdroj MacRumors